Такси Федерация

Домейна се продава!

Домейна nftvb.com се продава! За контакти: тел. 0898615736

Безплатно

Такси
такси портал

Translation

Такси брояч

ТАКСИТАТА- ОПИТНО ЗАЙЧЕ ИЛИ ПИ АР???
                            УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ТАКСИМЕТРОВИ ПРЕВОЗВАЧИ И ВОДАЧИ,
КАКВО СМЕ НИЕ??? Докога ще бъдем заложници на корумпирани Министри и вносители и търговци на автомобили??? Защо допускаме в продължение на 10 години да се гаврят с нас десетина жалки корумпирани журналисти и субекти набедени за Министри на ТИТС? Докога ще търпим от наше име да се изявяват предатели-клакьори като Румен Крумов и Спас Атанасов? Докога ще търпим търговци на автомобили да определят правилата по които да извършваме таксиметров превоз на пътници с леки автомобили? Докога ще търпим водещи медии да манипулират Обществото? Докога ще търпим нашите водачи да бъдат унижавани?
                   
                      СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 
КРАЯТ НА ТАКСИТАТА НАБЛИЖАВА

                             УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ТАКСИМЕТРОВИ ВОДАЧИ,

през тази седмица се очаква "народните представители от ГЕРБ" да гласуват унищожението на таксиметровите водачи. По предложение на  "ЗАВИСИМИЯ, НАБЕДЕН" за Министър на транспорта, информационните технологии и съобщения "неадекватен клоун", депутатите ще гласуват на второ четене предложенията за изменение и допълнение на Закон за автомобилните превози. НФТВБ нееднократно предупреждава цялото общество, включително и "зависимите журналисти" от водещите медии, че с налаганите в последните месеци манипулации, целящи да отвлекат общественото внимание от реалните проблеми в дейността "таксиметров превоз на пътници с леки автомобили", нищо добро не очаква таксиметровите водачи и респективно потребителите на таксиметрова услуга. В предлаганите от лакея на "О КЕЙ СУПЕРТРАНС" АД  промени в ЗАП, НФТВБ предупреждава, че:

                     1. "Министъра" на ТИТС си делигира права да решава кой да остане на пазара, и кой да бъде отстранен. Така предлаганите текстове от чл.96 до 107 целят, контролните органи да налагат глоби до 20 000 лв., да отнемат регистрационните талони на автомобилите, да снемат регистрационните табели и да "посочват платен паркинг за 6 месеца", на който ще домува автомобила, като разходите по домуване са за сметка на водача!!!!!!!!!!  

                      2. "Министъра" на ТИТС ще продължи да обслужва интересите на "сивия сектор" и ще отстранява от пазара и малкото останали коректни данъкоплатци в бранша.

                      3. "Министъра" на ТИТС ще даде началото на "Гражданска война",  която не е ясно кога и как ще приключи.  

        ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ТАЗИ АДМИНИСТРАЦИЯ ДА ПРОДЪЛЖИ ДА СЕ ГАВРИ С НАС??? 

                       

 
НАРОДНИТЕ ПРЕДСТАВИТЕЛИ СПАСИХА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

на 22.04.2010г. Комисията по ТИТС при 41-во Народно събрание обсъди предложенията на Министъра на ТИТС за промени в ЗАП. За първи път от 10 години Народните представители не приеха сляпо предложенията на Министъра на ТИТС за изменение и допълнение на ЗАП. Определения от НФТВБ проктозакон като клиентелистки, унищожаващ таксиметровите водачи и превозвачи бе отхвърлен от Народните представители. Това обаче не трябва да ни успокоява! Трябва да се борим докрай! Веднъж завинаги трябва да поемем в правилната посока! За да тръгнем по правилния път е необходимо Народните представители да приемат предлаганите от НФТВБ предложения за изменение и допълнение на ЗАП, който всеки може да прочете на сайта на НФТВБ или на bgtaxi.eu.

  

 
НАСТЪПИ ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО ЗА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ! ДА БЪДЕМ ИЛИ ДА НЕ БЪДЕМ?

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ ТАКСИМЕТРОВИ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ,

денят след който ще ни сочат и подиграват не само в България, но и целия свят настъпи. На 22.04.2010г. Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения при 41-во Народно събрание, ще обсъжда прелаганите от Министъра на транспорта, информационните технологии и съобщения предложения за измененение и допълнение на Закон за автомобилните превози. При условие, че тези предложения бъдат приети от Народно събрание, то действително ще затвърдим мненията на голяма част от обществото, че таксиметровите водачи сме измет, които  не знаят какво, кога и от кого да искат.

Тези от Вас, които не са запознати с предложенията на МТИТС за изменение и допълнение на ЗАП, ще попитат какво толкова ще се случи? Защо си задаваме въпроса, да бъдем или да не бъдем? Защото, уважаеми колеги и сънародници, до настоящия момент ние таксиметровите водачи и превозвачи, се трудим по 14-16часа в денонощието, 7 дни в седмицата, 30-31 дни в месеца, 365 дни в годината, нямяме право да се разболяваме, нямаме право да умрем дори, и всичко това за една кора хляб. До това състояние сме доведени от всички управляващи от 1999г. до настоящия момент.

Въпреки това, огромна част от нас добросъвестно си изпълняват ангажиментите към обществото. Независимо от обстоятелството, че от държавата понасяме единствено загуби, а обществото е настроено против нас, ние сме коректни и към двете страни. И вместо да потърсиме начин да променим към добро това незавидно положение, ние сме на път до допуснем да бъдем погребани живи от правителството на Бойко Борисов и в частност Министъра на ТИТС. Дали ще допуснем предложенията на Министъра на ТИТС да станат реалност, зависи от единствено нас. Ще допуснем ли да бъдем единствения бранш, на който доходите ще се определят от незаинтересован субект? Ще допуснем ли да ни глобяват с по 2000-3000лв. за това, че 30% от размера на глобите ще отива за служителите на ДАИ? Ще допуснем ли ДАИ да  проверяват личните ни автомобили?

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

настъпи моментът да защитим интересите си. Настъпи моментът веднъж завинаги да променим незавидното положение, в което сме поставени от корумпираните лакеи от МТИТС. Настъпи момента в който трябва да започнем да се трудим по начин по който се трудят нашите колеги от Европа. Настъпи момента в който трябва да покажем, че ние имаме своето достойно място в обществото.

НФТВБ ще Ви информира за следващите действия!

                ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 

 
ПРОДЪЛЖЕНИЕ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

НФТВБ продължава с публикациите, защо трябва да протестираме? Защото уважаеми колеги, докато бебето не заплаче, и родната му майка не му дава да суче. А ние 10 години чакаме корумпираната управляваща измет, да хармонизира ЗАП с Европейска Директива 9626 ЕО, която е задължителна за всички страни членки на ЕС. Но в Булгаристан това нещо не се случва. Не се случва защото първата работа на всеки един Министър като дойде на власт е да се закачи на хранилката. Защото да ни принуждават да купуваме нови автомобили до 5 години, за да може да извършваме таксиметров превоз на пътници е изискване въведено единствено в Булгаристан. Да не можеш да извършваш таксимитров превоз с леки автомобили до 8+1 места е изискване въведено единствено в Булгаристан. Да те контролира 100% ДАИ, 100% КАТ и да се намесват пряко в дейността на всеки един превозвач и водач е система съществуваща единствено в Булгаристан. Да те подлагат на унижаващи психотестове е практика въведена единствено в Булгаристан. Да ти налагат глоби за непопълнена пътна книжка  в размер на 100лв., при условие че доходите на всеки от нас са сведени до 250-300лв.месечно съществува единствено в Булгаристан. Да ти наложат глоба за просрочено работно време с 30 минути в размер на 500лв. от които 166лв. да са възнаграждение за този който те е наказал, съществува само в Булгаристан.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

това са само една малка част от проблемите, поради които ще трябва да протестираме. Веднъж завинаги ние трябва да излезем с ясна позиция, и с  реални и смислени искания. НФТВБ е изготвила законопроект, който всеки може да прочете на сайта. Само промяна в Нормативната уредба по начин, предлаган от НФТВБ ще си променим труда и ще започнем да го приравняваме с този на нашите колеги от ЕС. Министърът на ТИТС предлага Общините да определят пределни /максимални/ цени за превоз. Това означава, че някой мазен плъх ще ни определя пряко доходите. Ще допуснем ли това да се случи в 100% частен бизнес? Ще се крием ли като мишоци в колите? НФТВБ ще организира национални протести, за които ще научите от координаторите ни по места. Отделно от това на двата сайта BG TAXI.EU  И  NFTVB.COM  ще бъдат публикувани датата и място на тръгване и провеждане на протестните действия.

Уважавайте себе си, за да Ви уважават другите!

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

  

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Вход за таксита


Забравена парола

Търсене

Такси форум

Посетители

Синдикация