Такси Федерация

Домейна се продава!

Домейна nftvb.com се продава! За контакти: тел. 0898615736

Безплатно

Такси
такси портал

Translation

Такси брояч

ПРОДЪЛЖЕНИЕ

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

НФТВБ продължава с публикациите, защо трябва да протестираме? Защото уважаеми колеги, докато бебето не заплаче, и родната му майка не му дава да суче. А ние 10 години чакаме корумпираната управляваща измет, да хармонизира ЗАП с Европейска Директива 9626 ЕО, която е задължителна за всички страни членки на ЕС. Но в Булгаристан това нещо не се случва. Не се случва защото първата работа на всеки един Министър като дойде на власт е да се закачи на хранилката. Защото да ни принуждават да купуваме нови автомобили до 5 години, за да може да извършваме таксиметров превоз на пътници е изискване въведено единствено в Булгаристан. Да не можеш да извършваш таксимитров превоз с леки автомобили до 8+1 места е изискване въведено единствено в Булгаристан. Да те контролира 100% ДАИ, 100% КАТ и да се намесват пряко в дейността на всеки един превозвач и водач е система съществуваща единствено в Булгаристан. Да те подлагат на унижаващи психотестове е практика въведена единствено в Булгаристан. Да ти налагат глоби за непопълнена пътна книжка  в размер на 100лв., при условие че доходите на всеки от нас са сведени до 250-300лв.месечно съществува единствено в Булгаристан. Да ти наложат глоба за просрочено работно време с 30 минути в размер на 500лв. от които 166лв. да са възнаграждение за този който те е наказал, съществува само в Булгаристан.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

това са само една малка част от проблемите, поради които ще трябва да протестираме. Веднъж завинаги ние трябва да излезем с ясна позиция, и с  реални и смислени искания. НФТВБ е изготвила законопроект, който всеки може да прочете на сайта. Само промяна в Нормативната уредба по начин, предлаган от НФТВБ ще си променим труда и ще започнем да го приравняваме с този на нашите колеги от ЕС. Министърът на ТИТС предлага Общините да определят пределни /максимални/ цени за превоз. Това означава, че някой мазен плъх ще ни определя пряко доходите. Ще допуснем ли това да се случи в 100% частен бизнес? Ще се крием ли като мишоци в колите? НФТВБ ще организира национални протести, за които ще научите от координаторите ни по места. Отделно от това на двата сайта BG TAXI.EU  И  NFTVB.COM  ще бъдат публикувани датата и място на тръгване и провеждане на протестните действия.

Уважавайте себе си, за да Ви уважават другите!

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

  

 
ЩЕ ДОПУСНЕМ ЛИ ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ И ПРЕВОЗВАЧИ ПОРЕДНАТА ГАВРА СПЯМО НАС?

Уважаеми Колеги, в света съществуват неписани традиции празниците да се посрещат с добро настроение и да се пожелават хубави неща. За съжаление Минисъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията ни лиши от възможността да посрещнем 2010г. с добро настроение, да посрещнем един толкова почитан празник като Великден и да си отправим добрите пожелания към семейства, близки, роднини и колеги. Някои от Вас, които не са следили поредицата публикации на НФТВБ, може би не знаят защо МТИТС носи пряка вина за това, но тези които следят публикациите на НФТВБ се досещат за причините, поради които Ние сочим МТИТС като основен виновник да не можем да посрещаме най-светлите празници в добро настроение.

 На 19.12.2009г. МТИТС публикува проесто-закон за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози /ЗАП/. От предложенията на МТИТС може да се направи следното обосновано заключение:

         - Таксиметровите водачи и превозвачи в България стават заложници  абсолютно на всеки един чиновник в България. Таксиметровите водачи и превозвачи  не могат да се нарекат дори роби поради това, че робите преди двеста и повече години са ги купували и продавали, а в "Европейски Булгаристан" МТИТС ги подарява безплатно на досега създадените от самия него робовладелци, в лицето на големите ефирни и лизингови компании, а от днес нататък и на доказано корумпираните чиновници от Изпълнителна Агенция "Автомобилна администрация" /ИА"АА"/. Ще се крием ли постоянно като мишоци в колите, и утрешния ден да ни е срам от самите нас пред децата и семействата ни, или ще последваме примера на нашите колеги от Гърция, Италия, Франция и др. зависи само и единствено от нас. Ще покажем ли на корумпираните управляващи, че ние имаме достойнство, зависи само от нас. Защо трябва да излезем и да протестираме, четете в следващите публикации!!!

             ПРЕДСЕДАТЕЛ НФТВБ: ЯНЕ ЯНКОВ 

 
Ще се промени ли ЗАП?

ИЗЯВЛЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ВОДАЧИ В БЪЛГАРИЯ /НФТВБ/ Г-Н ЯНЕ ЯНКОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОВЕДЕНА РАБОТНА СРЕЩА НА 17.02.2010Г.  

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, на 17.02.2010г. в София се проведе работна среща инициирана от НФТВБ и Асоциация на таксиметровите синдикати в България /АТСБ/. На срещата бяха поканени Народни представители от Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения при 41-во Народно събрание, Сдружение на Общините в Р.България, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерство на финансите. 

 
Проекто закон за изменение на ЗАП от НФТВБ
 
Поредната гавра на МТИТС спрямо таксиметровите водачи
 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Вход за таксита


Забравена парола

Търсене

Такси форум

Посетители

Синдикация