Такси Федерация

Домейна се продава!

Домейна nftvb.com се продава! За контакти: тел. 0898615736

Безплатно

Такси
такси портал

Translation

Такси брояч

становище
                                 С Т А Н О В И Щ Е
           НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАЦИОНАЛНА ФЕДЕРАЦИЯ НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ                          ВОДАЧИ В БЪЛГАРИЯ   Г-Н ЯНЕ ЯНКОВ
            ПО ПОВОД ИЗЯВЛЕНИЯ НА Г-Н РУМЕН КРУМОВ И Г-Н ИВАН МИХАЙЛОВ
                          НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ
      1.На въпроса "Как в София такситата работят в нарушение на Закона
за автомобилните превози, а във Варна вече не могат"?
               Уважаеми Господа,през 1844г.Александър Дюма е написал едно
свое велико произведение "Граф Монте Кристо". В това свое произведение Александър Дюма излага и едно свое гениално заключение:-"Това което не се купува с пари, се купува с повече пари, а това което не се купува с повече пари се купува с МНОГО пари.При условие, че Вие не сте прочели това Велико произведение, Вие няма как да разберете защо в София такситата работят в нарушение на Закона, а във Варна вече не могат.
2.По повод изявлението, че представляваните от Вас превозвачи искат
да вдигнат цената на таксиметровата услуга на 1/един / лев на километър.
                Уважаеми Г-н Крумов, съгласно чл.5 от Закона за автомобилните превози, цената на таксиметровата услуга е свободна и се определя спрямо търсенето и предлагането.Вероятно обаче Вие не познавате Закона или
по-вероятно е че не сте се научили да се съобразявате с него. Предвид това по лесния за Вас начин е да попитате Министъра на транспорта да Ви одобри и разреши да вдигнете цените.Дали 1лв за километър или за 2лв. е без значение.След като вече сте хвърлил в публичното пространство тази цена, то потребителите могат да бъдат сигурни, че Министърът на транспорта ще я одобри, без значение колко реална е тя.От Комисията за защита на конкуренцията не се притеснявайте, тя от години се е превърнала в Комисия за унищожение на конкуренцията, така че действайте смело. Апропо, забравих че преди три дни
субектът който представлявате Иван Михайлов направи публично изявление, че ще свалят цените за таксиметров превоз.Твърде бързо Ви хваща амнезия.Вашите работодатели /визирам Министъра на транспорта и Изпълнителна агенция
"автомобилна администрация"/ са Ви делегирали права да определяте цените.Никой не Ви пречи да ги вдигате и сваляте.Ние таксиметровите водачи и Негово Величество Потребителя ще чакаме.
 
Писмо до Йордан Мирчев

НФТВБ - Национална Федерация на таксиметровите водачи в България


Адреси за контакти: http://www.nftvb.com , тел. 0878/464004,0884383056,0898732121
 
  На вниманието
  На г-н Йордан Мирчев
  Председател на комисията по
  Транспорт и съобщения при
  Народното събрание


  От: Яне Йорданов Янков гр.София, в качеството си на Председател
на Национална Федерация на Таксиметровите водачи в България / НФТВБ/
 
  Във връзка със: становище номер 02-00-30 от 25.04.2008г. на Министерство на транспорта, до г-н Йордан Мирчев - председател на комисия по транспорт и съобщения в Народно събрание
 
  Относно: проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози ? 854-01-36, внесен от Вас на 09.04.2008г.
 

 
VIP такси реклама в Такси портал Bg Taxi

VIP такси реклама в Български Такси портал

Най големия в България Такси портал, каталог на Таксиметрови фирми и услуги пусна предложенията си за платена такси реклама.

 
Протестни действия на 28 и 29 май 2008

Национална Федерация на Таксиметровите Водачи в България НФТВБ - Декларация

Уважаеми колеги.
Измина една година, откакто НФТВБ е поставила пред Министъра на транспорта и пред Комисията по транспорт в Народно събрание, искания за промени в Нормативната уредба, но до настоящия момент диалог няма.

В тази връзка НФТВБ взе решение таксиметровите водачи, по примера на колегите от товарния и автобусния транспорт да проведем протестни действия съвместно с тях на 28 и 29. Май 2008г. При условие, че нашите искания не бъдат приети, протестите ще продължат до постигане на поставените цели.

 
НФТВБ внася в Столична Община искане за разрешение за провеждане на протест

Днес Националната Федерация на Таксиметровите Водачи в България - НФТВБ внася в Столична Община искане за разрешение за провеждане на протест в центъра на София. Протестните действия ще се провеждат от утре или вдругиден.

Нашата организация подкрепя Протеста на превозвачите и нашите членове ще се включат в него без значение какъв ще бъде отговора на общината!

От решението на Столична Община зависи единствено къде ще се проведат протестните действия.

Официалното обръщение от Председателя на НФТВБ г-н Яне Янков:

Уважаеми колеги таксиметрови водачи, незавидното положение на таксиметровите водачи става все по–тежко. С всеки изминат ден ставаме все по-бедни, независимо от това, че работим все-повече и повече.

До това положение сме доведени целенасочено от управляващите, с помощта на подставени второстепенни лица като Румен Крумов, Спас Атанасов и Кирил Ризов. Това положение е пагубно за нас, за нашите семейства и нашия бранш. За да се опитаме да променим нашия живот е необходимо да покажем, че ние желаем нещо да се промени.

По този повод Федеративния съвет на НФТВБ - Национална Федерация на Таксиметровите Водачи в България, взе решение да се проведат съвместни протестни действия с превозвачите на товарни и лекотоварни автобуси, микробуси и автобуси. Сега е време да покажем колко сме единни, и можем ли да си защитаваме интересите.

Всеки от Вас, който счита, че има достойнство може да се чувства поканен да участва в мероприятието. Бъдете разумни, наясно сте как да действате. Протестите ще започнат на 26.05.2008 година.

Сборните пунктове са Цариградско шосе при къмпинг Врана, Ботевградско шосе на входа на София и околовръстното шосе и бул. Цар Борис и Горнобански път.

Начало 09.00ч. на 26.05.2008г.

С уважение: Яне Янков, Председател на НФТВБ

 
<< Първа < Предишна 1 2 3 4 5 6 Следваща > Последна >>

Вход за таксита


Забравена парола

Търсене

Такси форум

Посетители

Синдикация